چکیده نوشته: افرادی که بر اثر تصادف ، سوانح طبیعی، بیماری هایی مثل سرطان، تومور، یا دیگر عوامل پای خود را از دست داده اند، باید به مراقبت های پس از آن و تمرینات اندام تحتانی بعد از  قطع عضو پا توجه داشته باشید تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن سلامت خود را به طور کامل باز یابید. در ادامه با تیم پزشکی همیار طب لیان همراه شوید تا شما را با تمرینات قطع عضو پا آشنا سازیم...
Review: افرادی که بر اثر تصادف ، سوانح طبیعی، بیماری هایی مثل سرطان، تومور، یا دیگر عوامل پای خود را از دست داده اند، باید به مراقبت های پس از آن و تمرینات اندام تحتانی بعد از  قطع عضو پا توجه داشته باشید تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن سلامت خود را به طور کامل باز یابید. در ادامه با تیم پزشکی همیار طب لیان همراه شوید تا شما را با تمرینات قطع عضو پا آشنا سازیم...
إعادة النظر: افرادی که بر اثر تصادف ، سوانح طبیعی، بیماری هایی مثل سرطان، تومور، یا دیگر عوامل پای خود را از دست داده اند، باید به مراقبت های پس از آن و تمرینات اندام تحتانی بعد از  قطع عضو پا توجه داشته باشید تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن سلامت خود را به طور کامل باز یابید. در ادامه با تیم پزشکی همیار طب لیان همراه شوید تا شما را با تمرینات قطع عضو پا آشنا سازیم...

افرادی که بر اثر تصادف، سوانح طبیعی، بیماری هایی مثل سرطان، تومور یا دیگر عوامل پای خود را از دست داده اند، باید به مراقبت های پس از آن و تمرینات اندام تحتانی بعد از قطع عضو توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن سلامت خود را به طور کامل باز یابند.

تمرینات اندام تحتانی پس از قطع عضو پا (آمپوتاسیون)

روز اول و دوم پس از عمل قطع پا

احساس درد در ناحیه قطع شده پس از یک تا 2 روز بعد از عمل کاملا طبیعی است. اما به منظور کاهش درد می توانید بنابر دستور پزشک معالج از داروهای مسکن استفاده کنید. پس از گذشت چند روز این درد کمتر می شود به طوریکه ممکن است حتی در هنگام استراحت نیز احساس درد نکنید و نیاز به دارو نداشته باشید؛ با این حال در طول جلسات فیزیوتراپی و انجام تمرینات اندام تحتانی بعد از قطع عضو پا باید حتما داروهای مسکن تجویز شده را مصرف کنید تا در هنگام انجام  تمرینات درد آن ناحیه کنترل شود.

توجه داشته باشید که پس از جراحی پای قطع شده را پانسمان می کنند، هرگز سعی نکنید خودتان پانسمان آن را در روزهای اول پس از عمل تعویض کنید؛ چرا که ممکن است منجر به عفونت زخم شود.

آموزش تمرینات اندام تحتانی پس از قطع عضو پا (آمپوتاسیون)

حرکت ورزشی

تیم پزشکی پس از قطع پا صندلی چرخ داری را به فرد آمپوته قرض می دهند که می تواند با استفاده از آن به راحتی حرکت کند، استفاده از صندلی چرخ دار در چند روز اول به کاهش تورم پا نیز کمک می کند. پس از گذشت 2 روز فیزیوتراپیست در پایین آمدن از صندلی و انجام تمرینات ساده برای نرم شدن مفاصل در اندام های فوقانی به فرد کمک می کند.

3 تا 5 روز پس از عمل

فرد آمپوته می بایست 3 روز پس از عمل به طور مداوم حداقل روزی 1 ساعت پشت به کمر دراز بکشد و مفصل ران های خود را بکشد؛ این کار برای به حداقل رساندن انقباض مفاصل ران است، دلیلی که ممکن است در صورت استفاده از پروتز، راه رفتن را بسیار دشوار کند. به تدریج فرد با بهبود درد پای قطع شده، قادر به انجام تمرینات اندام تحتانی، با کمک فیزیوتراپیست خود خواهد بود؛ جهت حضور در تمرینات فیزیوتراپی فرد باید سعی کند تا حد امکان از لباس های گشاد و راحت استفاده کند.

6 تا 10 روز پس از عمل

در طول این مدت با بهبود زخم پای قطع شده فرد می تواند با کمک دیگران راه برود، همچنین در صورت داشتن قدرت عضلانی کافی فرد می تواند روی میله های موازی حدود 8 تا 10 دقیقه بایستید. با این حال مراحل بهبود بستگی به ناحیه قطع شده دارد.

وسایل کمکی در طول دوره درمان به منظور انجام تمرینات اندام تحتانی

PPAM : این دستگاه در کاهش تورم ناحیه قطع شده و راه رفتن دوباره به فرد کمک می کند

Femurett: این نوع وسیله کمکی برای راه رفتن به افرادی که پای آن ها از بالای زانو قطع شده است کمک می کند

به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان خودتان اقدام به تمرین نکنید، چرا که این کار باید حتما زیر نظر فیزیوتراپ انجام بگیرد

تمرینات اندام تحتانی پس از قطع عضو پا (آمپوتاسیون)

تمرینات قدرتی

انجام تمرینات قدرتی حتما باید با کمک فیزیوتراپیست انجام بگیرد. زیرا انجام آنها بسیار زمان گیر است و در آن عضلات شکم، پشت، پاها و بازوها نقش مهمی را ایفا می کنند. این تمرینات فشار زیادی را بر بدن بیمار وارد می کنند. بنابراین حتما باید با مشاوره با پزشک و فیزیوتراپیست انجام گیرد.

تمرین با استفاده از صندلی

این تمرین یکی از حرکات پیشرفته در تمرینات اندام تحتانی می باشد. در آن می توانید از یک صندلی نزدیک به دیوار استفاده کنید که پایدارتر بوده و سر نخورد. در حالی که روی صندلی نشسته اید، دستان خود را روی دسته های صندلی قرار داده و فشار دهید تا بتوانید بدن خود را از روی صندلی بلند کنید.

اسکات

این تمرین نیز یکی از تمرینات سخت و پیشرفته است. در این تمرین وزن خود را روی یک وسیله محکم مانند سینک قرار دهید. سپس 10 بار بشینید و بلند شوید. این ورزش باعث می شود عضلات ران ها راحت تر از روی صندلی بلند شوند.

شیب لگن

این تمرین نیز یکی از حرکات پیشرفته در تمرینات اندام تحتانی می باشد. در آن فرد می تواند با استفاده از پروتز یا بدون آن هر دو پای خود را تا 90 درجه خم کند. دست های خود را روی ران ها قرار بدهد و سعی کند مانند دراز نشست عضلات بالا تنه‌ی خود را به سمت بالا بکشد. این ورزش باعث تقویت عضلات شکمی می شود. شما می توانید با بلند کردن سر خود این تمرین را سخت تر کنید.

خدمات تیم پزشکی همیار طب لیان

تیم پزشکی همیار طب لیان،تنها وارد کننده ی پروتز پا مصنوعی به منظور کاشت و ایمپلنت پای مصنوعی برای بیماران قطع عضو پا می باشد. این مجموعه با همکاری با دکتر عزیز عباسپور با هدف فراهم آوردن شرایط عادی زندگی با استفاده از پای مصنوعی برای افرادی که به هر دلیل پای خود را از دست داده اند، فعالیت خود را آغاز نموده است. دوستان همراه جهت انجام هر گونه مشاوره با ما تماس حاصل نمائید.

مقالات مرتبط
Related Contents
المنشورات ذات الصلة
02122878135