چکیده نوشته: در مقالات قبلی دلایل مختلفی را برای قطع عضو پا (آمپوتاسیون) بیان کردیم و گفتیم که قطع عضو پا به دلیل تصادف و...می تواند اتفاق بیفتد، همچنین برای شما گفتیم که قطع عضو پا، ممکن است چه عوارضی به همراه داشته باشد. در این مقاله نیز برای شما عزیزان یک  دیگر از دلایل آمپوتاسیون را بیان خواهیم کرد و آن هم قطع عضو پا (آمپوتاسیون) به دلیل عفونت می باشد. لطفا با ما همراه باشید تا بدانید که چگونه ...
Review: در مقالات قبلی دلایل مختلفی را برای قطع عضو پا (آمپوتاسیون) بیان کردیم و گفتیم که قطع عضو پا به دلیل تصادف و...می تواند اتفاق بیفتد، همچنین برای شما گفتیم که قطع عضو پا، ممکن است چه عوارضی به همراه داشته باشد. در این مقاله نیز برای شما عزیزان یک  دیگر از دلایل آمپوتاسیون را بیان خواهیم کرد و آن هم قطع عضو پا (آمپوتاسیون) به دلیل عفونت می باشد. لطفا با ما همراه باشید تا بدانید که چگونه ...
إعادة النظر: در مقالات قبلی دلایل مختلفی را برای قطع عضو پا (آمپوتاسیون) بیان کردیم و گفتیم که قطع عضو پا به دلیل تصادف و...می تواند اتفاق بیفتد، همچنین برای شما گفتیم که قطع عضو پا، ممکن است چه عوارضی به همراه داشته باشد. در این مقاله نیز برای شما عزیزان یک  دیگر از دلایل آمپوتاسیون را بیان خواهیم کرد و آن هم قطع عضو پا (آمپوتاسیون) به دلیل عفونت می باشد. لطفا با ما همراه باشید تا بدانید که چگونه ...

در مقالات قبلی دلایل مختلفی را برای قطع عضو پا (آمپوتاسیون) بیان کردیم و گفتیم که قطع عضو پا به دلیل تصادف و…می تواند اتفاق بیفتد، همچنین برای شما گفتیم که قطع عضو پا، ممکن است چه عوارضی به همراه داشته باشد. در این مقاله نیز برای شما عزیزان یک  دیگر از دلایل آمپوتاسیون را بیان خواهیم کرد و آن هم قطع عضو پا (آمپوتاسیون) به دلیل عفونت می باشد. لطفا با ما همراه باشید تا بدانید که چگونه عفونت منجر به قطع عضو می شود.

قطع عضو پا (آمپوتاسیون) به دلیل عفونت

به طور کلی انواع آمپوتاسیون عبارتست از حذف یکی از اعضای بدن از قبیل: پا، دست، انگشت و…که به دلایل مختلفی می تواند اتفاق بیفتد و فرد اصطلاحا آمپوته یا قطع عضو شود. در این بخش از مقاله به ذکر مطالبی در خصوص قطع عضو پا به دلیل عفونت خواهیم پرداخت.

دلایل مختلفی وجود دارد که پزشک متخصص تشخیص دهد که قطع عضو پا (آمپوتاسیون) باید انجام شود. یکی از شایع ترین دلایل آن گردش خون ضعیف در آن ناحیه می باشد که به علت آسیب شدید عروق خونی در ناحیه ی مورد نظر به وجود آمده است. در واقع یکی از عوامل مهم و اصلی حیات اندام ها، گردش صحیح جریان خون در آن ها می باشد. اگر گردش خون  در اندام ها جود نداشته باشد، اندام ها اکسیژن و مواد غذایی لازم برای حیات را از طرق خون دریافت نخواهند کرد و این منجر به عفونت آن ناحیه و یا مرگ تدریجی آن عضو می شود؛ در نتیجه وجود آن عضو در بدن می تواند به سایر اعضا نیز آسیب برساند. بنابراین پزشک تشخیص می دهد که آن عضو را از بدن فرد جدا نموده تا سایر اندام ها درگیر نشوند و جان بیمار به خطر نیفتد.

دلایل دیگری که منجر به قطع عضو می شود عبارتند از :

  • آسیب و جراحت شدید عضو(بر اثر تصادف با انواع وسایل نقلیه یا سوختگی شدید )
  • تومورهای سرطانی در ماهیچه یا استخوان یک عضو
  • عفونت های شدید که با استفاده از مصرف آنتی بیوتیک ها یا دیگر روشهای درمانی بهبود پیدا نمی کنند.(قطع عضو پا (آمپوتاسیون) به دلیل عفونت)
  • ضخیم شدن بافت های عصبی یا نوروما.
  • عضوی که دچار سرمازدگی می شود.

همانطور که گفته شد یکی ازدلایل  قطع عضو، وجود عفونت شدید در آن عضو است. پزشک متخصص راه ها و روش های درمانی متعددی را برای درمان عفونت عضوی از بدن که با باکتری ها درگیر شده است به کار می گیرد چرا که زمانی که عفونت های باکتریایی عضوی از بدن را درگیر می کنند در واقع از طریق آن عضو راهی برای نفوذ به خون یافته اند و می تواند سایر اندام های بدن را دچار مشکل کنند. و در صورتی که هیچ یک از آن راه ها پاسخگو نباشد، به منظور جلوگیری از پیشرفت عفونت در بدن بیمار و درگیر کردن سایر نواحی بدن، آن عضو قطع خواهد شد.

عمل قطع عضو پا به دلیل عفونت

به منظور انجام عمل جراحی قطع عضو پا (آمپوتاسیون) به دلیل عفونت ، پزشک جراح باید تمام بخش آسیب دیده را بر دارد  و تا جایی که ممکن است فقط بخش های سالم را در آن عضو نگه دارد. بنابراین پزشک متدهای متعددی را به کار می گیرد تا بتواند تشخیص دهد که عضو آسیب دیده از کدام ناحیه باید قطع شود. این متدها عبارتند از :

  • در نواحی آسیب دیده نبض بیمار پک می شود، به این ترتیب پزشک متوجه خواهد شد که از کدام ناحیه عضو باید قطع شود.
  • مقایسه ی دمای بدن در نواحی مختلف عضو اسیب دیده
  • توجه به نواحی از عضو آسیب دیده که دچار قرمزی شده است.

و در حین عمل جراحی، پزشک جراح کلیخ ی بافت ها و استخوان های آسیب دیده را بر می دارد، رگ های خونی و عصب ها را می بندد و یکی از مهم ترین اعملی که پزشک در حین عمل جراحی انجام می دهد این است که ناحیه ی مورد نظر را به گونه ای فرم دهی می کند که فرد آمپوته بتواند در محل قطع عضو، ایمپلنت یا کاشت پای مصنوعی انجام دهد.

خوشبختانه امروزه با پیشرفت سریع تکنولوژی و کاربرد آن در علوم پزشکی امکان کاشت ایمپلنت پای مصنوعی برای بیماران قطع عضو فراهم شده است. شرکت همیار طب لیان با همکاری دکتر عزیز عباسپور در زمینه کاشت ایمپلنت عضو مصنوعی مشغول به فعالیت است با این هدف بزرگ که بتواند بار دیگر شرایط  زندگی عادی را به بیمارانی که به هر دلیل دچار قطع عضو شده اند، با کاشت بهترین پای مصنوعی در ایران به ارمغان بیاورند.

مقالات مرتبط
Related Contents
المنشورات ذات الصلة
02122878135